DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya’nın Kumluca ilçesinde Akmaz ve Yapraklı çaylarında olası taşkınlara karşı tedbirlerin alındığını bildirdi.

Kumluca ilçesinde yürütülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Kumluca’da derelerde yağışlar sonrası oluşabilecek taşkınları en asgari düzeyde atlatabilmek için her türlü tedbiri önceden alıyoruz” dedi. Kumluca Yapraklı Çayı’nda zamanla çay ağzı tıkanarak suyun akışı ile teknelerin denize açılmasını engellendiğini belirten Özgür, “DSİ olarak Yapraklı Çayı’ndaki bu olumsuz duruma son vermek için yatak temizliği ve çayın denize mansaplanması için çalışma yapmaktayız. Bu çalışmamızla bölgedeki balıkçı ve gezi teknelerinin barınak olarak kullanılan alana geçişleri için imkan da sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Kumluca Akmaz Çayı’nda ise yatak temizliği yapıldığını, denize birleşen kısımların açılarak suyun akışına izin verildiğini belirten Özgür, olası taşkın durumunda sorunsuzca çayın akmasının sağlandığını kaydetti.