Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Öğretim Görevlileri Rukiye Kılıç ve Mesut Bozcu tarafından "Muhasebe Mesleğinin Vergisel Boyutu" konulu bir seminer düzenlendi.

Elmalı Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Gelir Uzmanı Cumhur İstekli’nin konuşmacı olarak katıldığı seminere Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler. İstekli, konuşmasına kendi kariyer hikayesinden örnekler vererek başlarken, "Kendinize hedef koyup, bu hedef doğrultusunda çalıştıktan sonra yapamayacağınız hiç bir şey yok. Başarınız ve hayatınızda gelmek istediğiniz nokta sizin elinizde. Ben memuriyet hayatıma başlarken Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü mezunuydum. Maliye ve vergi ile ilgili hiç bir bilgim yoktu. Çalışıp, azmedip, bugünlere geldim. Sizler çok daha avantajlısınız" dedi.

Seminer kapsamında gelir vergisi, kurumlar vergisi, KDV, ÖTV gibi konuları muhasebecilik mesleği çerçevesinde örneklerle inceleyen İstekli, söz konusu vergi kanunları ile ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgiler aktardı.

Cumhur İstekli öğrencileri, vergisel sürecin işleyişini yerinde görmeleri için Elmalı Vergi Dairesi’ne davet etti.