Kepez Belediyesi’nin engelsiz bireylerin, engellilerin günlük yaşamda çektiği sıkıntıları yaşayarak öğrenmeleri amacıyla başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Engeliniz Engelimizdir” projesi sona erdi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği proje kapsamında 40’ı bedensel ve zihinsel, 40’ı da engelsiz olmak üzere 80 öğrenci bir araya getirildi. Engelli bir öğrenci ile engelsiz bir öğrencinin eşleştirildiği proje, Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başladı.Bir otelde kalan öğrenciler, 4 gün boyunca birlikte çeşitli spor, sosyal ve kültürel etkinlikleri yaparak hem eğlendiler hem de engellerin sevgi ve paylaşımla aşılabileceğini gösterdiler.

Projenin ilk günü Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bir araya gelen öğrenciler, daha sonra Antalya Akvaryum’u gezdiler ve sinemaya gittiler. İkinci gün Oyuncak Müzesi’ni ve Biyoloji Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler, Kent Ormanı’nda paintbal, bir alışveriş merkezinde ise bowling oynadılar. Projenin üçüncü gününde lunaparka ve at çiftliğine giden öğrenciler akşam ise otelde düzenlenen animasyonu izlediler. Öğrencilerin vedalaşması ve kaldıkları otelden ayrılmalarının ardından Engeliniz Engelimizdir Projesi’nin üçüncüsü tamamlanmış oldu. Proje ile engelsiz öğrencilerin, engellilerin sosyal yaşamda yaşadıkları zorlukları yaşayarak öğrenirken, engelli öğrenciler de sevgi ve paylaşımla eğlence hayalini gerçekleştirdiler.

Projenin tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bir eğitim ve sosyal sorumluluk çalışması olan bu proje, engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha yakından tanımaya, kalplerin, gönüllerin birbirine daha da yaklaşmasına, birbirlerine sevgiyle bağlanmamıza katkı sağlamıştır” dedi.