Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Atla Terapi Engelimize İyi Gelecek Projesi” kapsamında engelli çocuklar at binerek, unutulmaz bir gün yaşadı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün Çakırlar’daki Atlı Birlik Tesisi’nde düzenlenen projenin açılış ve tanıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de katıldı. Engelli bireylerle yakından ilgilenen Ebru Türel, onlarla sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Danışma Merkezi ve Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nden yaklaşık 300 engelli bireyin yer aldığı açılışta, toplum destekli polisler eşliğinde engellilere hippoterapi uygulandı. At üzerinde kısa turlar atan engelliler, keyifli bir gün yaşadı. Bir süre ata binen çocuklar daha sonra polis memurlarıyla birlikte yemek yedi.

HİPPO TERAPİ NEDİR?

Fizyoterapist ve terapist eşliğinde at üstünde egzersiz yapılarak beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan başarılı bir tedavi türü olan hippoterapide, engelli bireyler atın sırtında iken doğal bir refleks olarak atla birlikte hareket ederek, düşmemek için içgüdüsel olarak denge kurabiliyor. Böylece hem sağlıklı hem de hasar görmüş kaslar harekete geçerek birlikte çalışıyor. Atla terapinin özellikle engelli bireylere sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda faydalarını bulunuyor.