Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, 143 Erasmus öğrencisi için “Kültürlerarası Mutfak Aktivitesi ve Yılbaşı Kutlaması” düzenledi.

Üniversitede, akademik anlamda eğitim vermenin yanı sıra, öğrencilerin kültürlerarası öğrenme, iletişim, dil gelişimi ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler de düzenlendiklerini söyleyen Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr Burhan Özkan, öğrencilere moral sağlamak amacıyla “Kültürlerarası Mutfak Aktivitesi ve Yılbaşı Kutlaması” etkinliğini gerçekleştirdiklerini aktardı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında, Akdeniz Üniversitesi’ne Erasmus kapsamında gelen öğrenci sayısının önceki yıllara nazaran iki katına çıktığını dile getiren Prof. Dr Burhan Özkan, “Bu gelişmenin iki ana nedeni var. Birincisi yabancı dilde açılan derslerimizin sayısını arttırmamız, ikincisi ise Sosyal Erasmus kavramına öncelik verip, öğrencilerin moral ve motivasyonunu arttırıcı faaliyetler düzenlememizdir” dedi.

Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak, Sosyal Erasmus kapsamında AÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın desteği ve Uluslararası Gençlik Topluluğumuz aracılığıyla, Erasmus öğrencilerine yönelik bu tip etkinlikleri düzenliediklerini belirten Prof.Dr. Özkan, “Bu etkinlik, özellikle memleketine ailesinin yanına ekonomik nedenlerden dolayı yılbaşı kutlamasına gidemeyen Erasmus öğrencilerimiz için çok önemliydi. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz kendi kültürlerine özgü yemeklerini pişirdi, birlikte kültürel paylaşımlarda bulundular” dedi.