DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Gazipaşa Hacımusa Çayı’nda ıslah çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

DSİ merkez ve bağlı 19 ilçede dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirten DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “Bizler DSİ olarak hidroelektrik santralleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarından hidroelektrik enerji üretiyoruz. Bununla da ülkemize çok ciddi bir katma değer sağlıyoruz. Sulama projelerimizle ülkemizin mümbit topraklarını su ile buluşturuyor, çiftçimizin mahsulüne bereket katıyor, ekonomik seviyesini yükseltiyoruz. Vatandaş kazanınca da ülkemiz kazanıyor. İnsanlarımızın sağlığı için içme suyu projeleri yapıyoruz. Bu projelerle birlikte insanlarımızın sağlıklı olmalarını sağlıyoruz. Kurum olarak kuruluş gayemiz olan taşkınla mücadelede aldığımız tedbirler ile insanların can ve mal emniyetini en yüksek düzeyde koruyor ve olası kayıpları da bu vesile ile en asgari düzeye düşürüyoruz” dedi.

Gazipaşa Hacımusa Çayı’nda ıslah çalışmalarının tamamlandığında yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin taşkınlardan korunacağını kaydeden Özgür, “08.09.2014 tarihinde başlayan makineliı çalışmamız 3 adet paletli ekskavatör, 2 adet büyük dozer, 5 adet kaya kasa kamyon, 1 adet akaryakıt dağıtım tankeri ile Gazipaşa şehir merkezinde bulunan şantiyemizle yaklaşık olarak 15 kişilik operatör, şoför ve bakımcıyla devam etmektedir” diye konuştu.

Özgür, toplam 9 bin dekar alan ve 5 bin kişilik nüfusu taşkından koruyacak olan dere ıslah çalışmalarında Aralık ayı itibari ile 60 bin 348 metreküp kazı, 11 bin 973 metreküp taş tahkimatı, 11 bin 973 metreküp yükleme ve 56 bin 715 metreküp-kilometre taşıma işi yapıldığını ifade etti.