Antalya ve Manavgat’tan 36 doğa yürüyüşçüsü, Antalya’ya 110 kilometre uzaklıkta, tarihi Selge antik kentinde tarihle iç içe kurulmuş Manavgat Altınkaya Mahallesi’nde ilkokulu boyadı.

Selge artik kentinin bin metre rakımındaki Selge antik kentinin 2 bin 300 metre rakımındaki sarp Bozburun Dağı’nın eteklerine kurulmuş savaşçı bir kent olduğunu belirten Göç Yolu Yolcuları Grubu Kurucusu ve Rehberi Ali Çetin, "Bu kentte bu gün Altınkaya köylüleri yaşamaktadır. Buradaki ilkokulda 12 çocuk eğitim görmektedir. İlkokulun çatısı Milli Eğitim tarafından restore edilmiş ve dış cephesi boyanmış. Göç Yolu Yolcuları, sınıfları boyamak istediklerini Altınkaya Mahallesi Muhtarı Yaşanr Bahar’a bildirdi. Bunun memnuniyetle karşılaması üzerine harekete geçen ekip, Manavgat Belediyesi ve yardımseverlerin destekleri ile okulu boyadılar" dedi.

Çetin, “Bizler din, dil, ırk farkı tanımadan doğaya çıkıyoruz. Doğa yoksa hiçbir anlayışın öneminin olmayacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Doğa ile ve doğa içindekilerle dayanışmak temel anlayışımızı oluşturmaktadır.Çocuklar daha iyi bir ortamda ders yapsınlar istedik, temiz duvarlara baksınlar istedik. Antalya’daki ilkokullardan temin ettiğimiz kitapları ve arkadaşlarımızın katkılarıyla aldığımız giyim ve okul malzemelerini çocuklara dağıttık. Çocuklar mutlu oldu. Bu etkinliğe duyarlılık ve fedakarlık göstererek katılan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" diye konuştu.