Gülveren Ortaokulu ve Sefa Akın Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Kepez Belediyesi’ni ziyaret etti.

Öğrenciler, ilk önce belediyenin fen işleri, park ve bahçeler, imar, emlak, zabıta müdürlüklerini gezerek, yerel yönetim çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Öğrenciler, başkanlık makamını ve nikah salonunu gezdikten sonra meclis salonunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bir araya geldi.Başkan Tütüncü, meclis salonundaki buluşmada sohbet ettiği öğrencilerin sorularını da cevaplandırırken, bir öğrencinin “Başarınızın sırrı nedir?” sorusuna "Başarının temelinde çok çalışmak vardır. Çalışmayı çok severim. Çalışmaktan, iyi şeyler üretmekten mutluluk duyan birisiyim. Mutlu olursanız daha çok çalışırsınız.Daha çok çalışınca da başarı geliyor" şeklinde yanıt verdi.

Eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte Gülveren Mahallesine yeni okul kazandıracaklarını açıkladı. Gülveren Ortaokulu’nun çok kalabalık olmasından dolayı bölgede yeni bir okula ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Başkan Tütüncü, "Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ile Gülveren Kapalı Pazarı’nın yanına güzel bir okul kazandırıyoruz. Okul hizmete girince Gülveren Ortaokulu’nun kalabalık hali ortadan kaldıracağız ve çocuklarımıza rahat ve modern bir ortamda eğitim ve öğretim imkanına sunacağız" ifadesini kullandı.Başkan Tütüncü, son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kepez’e 15’e yakın yeni ve nitelikli okul kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından öğrencilere Vehbi Vakkasoğlu’nun “Çanakkale Aslanları” kitabı ve Kepez Belediye Tiyatrosu’nun (KBT) “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununun davetiyesini hediye etti.