Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali” film gösterimleri, Antalya’nın İbradı ilçesinde de devam ediyor.

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını, mücadele ve deneyimlerini konu alan filmleri izleyici ile buluşturmayı amaçlayan festival çerçevesindeki film gösterimleri İbradı Belediyesi Prof. Dr. Muammer Aksoy Kültür Evi’nde gerçekleştiriliyor.

Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı “Kelebeğin Rüyası” filmi ile başlayan “9. İşçi Filmleri Festivali İbradı Gösterimleri”, her gün saat 19:00’da perdelerini açıyor.

Yeşim Ustaoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Araf” filmini vatandaşlarla birlikte izleyen İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, “İşçi Filmleri Festivali İbradı gösterimlerinde dünyanın dört bir yanındaki yaşam mücadeleleri, hayat hikayeleri farklı bakış açılarından ele alınan filmler arayıcılığı ile İbradı halkıyla buluştu” dedi.

İbradı’da sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Küçükkuru, Ağustos ayında ARTOROS (Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştay ve Festivali) 20 ülkeden 150 sanatçının katılımıyla gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “İbradı’da kültürel etkinliklerimiz her geçen gün artarak devam ediyor. İşçi Filmleri Festivali sonrasında da halkımıza film gösterimlerimiz düzenli olarak devam edecek” diye konuştu.