Antalya’nın Alanya ilçesinde belediye tarafından başlatılan ücretsiz beslenme eğitimi ve diyetisyenlik hizmetinin ilk konuğu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binası’nda Diyetisyen Şule Yavuz Demir’in ilk danışanı olarak, ücretsiz verilecek "Beslenme Eğitimi ve Diyetisyenlik Hizmeti"nin startını verdi. Beslenme Eğitimi ve Diyetisyenlik Hizmeti’nin ilk gününde Başkan Yücel ile birlikte AHEP Üniversitesi Rektörü Erol Sayın, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Kontrollerini yaptıran Başkan Yücel, "Sağlık ve beslenme sorunları olan ancak ekonomik problemlerden dolayı diyetisyene gidemeyen dar gelirli vatandaşlarımız için bu hizmeti başlattık. Sağlığın her şeyden önce geldiğinin bilincindeyiz. Vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam kalitesini arttıracak çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Alanya Belediyesi’nin beslenme problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı kişisel beslenme ve diyet eğitimleri, ilk gününde büyük ilgi gördü. Alanya Belediyesi bünyesinde ücretsiz diyetisyenlik hizmeti vermeye başlayan Diyetisyen Şule Yavuz Demir, "Çağımızın en büyük sağlık problemi obezite ve sağlıksız beslenme. Yanlış beslenmeden kaynaklanan diyabet (şeker hastalığı), kalp ve damar hastalıkları gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Hem bu sorunların çözümünde danışanlarımıza yardımcı olacağız hem de gebe ve emzikli kadınların, bebek ve çocukların sağlıklı beslenmeleri konusunda halkımızı bilgilendireceğiz. Bizden bilgi almak isteyen ve beslenme ile ilgili sorunlar yaşayan vatandaşlarımızın bize başvurmalarını istiyoruz" diye konuştu.