İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Konsolos Elvan Korukoğlu ile Antalya Valisi Muammer Türker’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Büyükelçi Richard Moore’a ziyaretten dolayı teşekkür eden Vali Muammer Türker, Türkiye’den sonra İngiltere’nin en uzun süre yaşadığı yer olduğunu söyledi. Antalya’nın enternasyonal bir şehir olduğunu ve Antalya’da birlikte yaşama kültürünün çok geliştiğini ifade eden Vali Türker, “Antalya’da Ruslar, Almanlar ve Hollandalılardan sonra hem turist olarak, hem yerleşik olarak 4’üncü sırada İngiliz vatandaşları geliyor. Batı ilçelerimizde İngiliz vatandaşları daha çok. Biz onlardan memnunuz. Antalya kozmopolit ama bu açıdan huzurlu bir şehir” dedi.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Richard Moore da Türkiye ile başta dış politika olmak üzere her alanda yakın işbirliği içinde bulunduklarını ifade etti. Antalya Ticaret Odası ile iyi ilişkileri olduğunu ifade eden Büyükelçi Moore, Antalya’dan İngiltere’ye kesme çiçek ihracatı yapıldığını belirterek, turizmin yanında başta ticaret olmak üzere diğer alanlarda da ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Vali Muammer Türker’e teşekkür eden Büyükelçi Richard Moore, “Başta Antalya Emniyet Müdürlüğü, Başsavcılık, havaalanı olmak üzere tüm kurumlar bize çok destek veriyorlar, gayret sarf ediyorlar. Çok memnunuz” diye konuştu.