Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK), iş dünyası ve Türkiye ekonomisine ayna tutacak bir zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 11-14 Aralık günleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan İş Zirvesi, sanayici, işadamlar ve akademisyenleri bir araya getirecek.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, yılın bu en büyük zirvesinin katılımcıların bakış açılarına ve ticaret potansiyellerine katkı sunacağını söyledi. Zirvedeki oturumlarda ele alınacak konuların ülke ekonomisine ışık tutacağına inandıklarını da ifade eden Güral, “Türkiye ekonomisi 2014 yılını beklentilerin altında da olsa iyi bir büyüme performansıyla geçirmiştir. 2015 yılı ve sonrasında ise yüzde 3’lerin, yüzde 4’lerin üzerinde bir büyüme yakalamak zorundayız. 2023 yılı için konulan ekonomik hedeflere ulaşabilmek, yüksek ve istikrarlı ekonomik büyümeyle mümkündür. Düzenleyeceğimiz zirve, önümüzü biraz daha net görebilmek, Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin varsayımları ortaya koymak, iş dünyasının kaygılarını ve beklentilerini daha geniş perspektifte ele almak açısından büyük önem taşımaktadır. Oturumlara katılacak olan işin uzmanları, genç işadamlarına bu konularda yol gösterecek, işletmelerinin vizyonunun gelişmesine katkı sunacaktır” dedi.

TÜGİK İş Zirvesi 2014 ile katılımcı işadamlarının tanışıp, birlikte iş yapmalarına da olanak tanıyacağını bildiren Güral, 10 binden fazla üyesi bulunan TÜGİK’in büyük ve güçlü bir yapı olduğunun altını çizdi. Güral, “Üyelerimiz zirvede, üst çatı yapıları olan TÜGİK’in gücünü daha çok hissedecektir. Yeni ortaklıkların, büyük ticari anlaşmaların, dostluğun ve dayanışmanın temellerini atacağımız zirve, her yıl kendini yenileyerek TÜGİK ailesine ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edecektir” diye konuştu.