Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı 2013-2014 Eğitim ve Etkinlik Dönemi mezunları diplomalarını törenle aldı.Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Mithat Yolcu, konservatuvar öğrencilerinin artık İTÜ ve Mimar Sinan Üniversiteleri’nden sertifikalı olacağını müjdeledi.

Diploma töreni, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) Fuayesi’nde gerçekleşti. Konservatuvarın Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları Hasan Safran ve Tuba Karakuş’un mini performans sunduğu açılışta piyano öğretmeni Günel Aliyeva’nın arp dinletisi büyük beğeni topladı.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, konsevatuvar bünyesinde 600’e yakın öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Öğrencilere müjdeli bir haber veren Yolcu, Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Konservatuvarları ile protokol imzalayacaklarını, İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda eğitim alan öğrencilerin bu üniversitelere bağlı olarak sertifika alacaklarını ifade etti. Alınacak sertifikanın her yerde geçerli olacağını belirten Yolcu, “Öğrencilerimiz, Türkiye’nin iki güzide üniversitesinin konservatuvarlarından sertifikalarını almaya hak kazanacak. Mimar Sinan ve İTÜ gibi rüştünü ispatlamış üniversitelerin sertifikalarının, mezunlarımıza iş bulma ve prestij açısından fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi

149 ÖĞRENCİYE DİPLOMA

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Tiyatro, Ses Eğitim ve Şan bölümlerini başarıyla tamamlayan 149 öğrenci diplomalarını Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’in elinden aldı.

Konservatuvar bünyesindeki Türk Sanat Müziği İcra Heyeti, Hüzzam Faslı dinletisi sundu. Dinleti konukları büyülerken, konser sonrası İbrahim Evrim ve Mitat Yolcu sanatçılara çiçek takdim etti.