Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti. Ziyarete Kadın Girişimciler’den sorumlu ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar da katıldı.

TOBB’un Türkiye’de kadın ve genç girişimciliğini geliştirmek için başlattığı çalışmalar kapsamında illerde kurulan Kadın Girişimciler Kurulları’nın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, son iki yılda kadın ve genç girişimci sayısında artış yaşandığını bildirdi. ATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun başarılı projeler gerçekleştirdiğini belirten Budak, "Bu görevler gönüllük esasına göre yapılıyor. Sizler de kendi işlerinizi bırakarak gönüllü olarak kadın girişimciliğinin gelişmesi için çalışmalar yapıyorsunuz. TOBB ve ATSO olarak size teşekkür ediyorum" dedi.

Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’deki en aktif kurullardan biri olduğunu kaydeden Budak, "Döşemealtı Halısı’nın korunması ve yaşatılması için geliştirilen proje çok başarılı oldu. Bunun yanı sıra, Yılın Kadın Girişimcisi yarışmaları büyük ses getirdi. Önümüzdeki dönemde çalışmalarınızın artarak devam edeceğinden kuşkum yok. Çalışmalarınız özellikle ilçelerimizde yaygınlaştırmanızı istiyorum. Çünkü ilçelerimizde ve köylerimizde kendi başına üretim gerçekleştiren kadınlarımız var. Onların üretimlerinin değerlendirilmesi ve bir girişimci olarak ekonomiye kazandırılması çok önemli. Bu konuda sizlere de büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşların etkinliğinin, kentlerin ve toplumsal yaşamın gelişmesi için büyük önem taşıdığını belirten Budak, "Sivil toplum örgütlerinin diyaloglarının kuvvetli olması ve birlikte hareket etme kültürü son derece önemli. Antalya’daki tüm STK’lar bir araya geldiğinde başarılı sonuçların alınabildiğini defalarca gördük. Antalya sivil inisiyatif konusunda çok duyarlı. Kadın Girişimcilerimizi de bu yüzden çok önemsiyoruz" dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Işık Yargın da, desteklerinden dolayı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini anlatan Yargın, Budak’ın TOBB Yönetimi’nde Kadın Girişimciler’den sorumlu olmasının kendileri için büyük şans olduğunu kaydetti. Yargın, "ATSO yönetiminin ve Başkan Budak’ın desteği bize güç ve moral veriyor. Ayrıca, ATSO’nun Valilik ve Yerel Yönetimler ve STK’larla beraber gerçekleştirdiği 2023 Arama Vizyonu ve Karar Konferansı kitapları bizim için önemli bir referans çalışma oldu. Bu kitaplardan çok yararlanıyoruz" dedi.

Yargın, önümüzdeki dönemde Antalya’ya bir Kadın Müzesi kazandırmayı hedeflediklerini, ayrıca 8 Mart’ta Kadın Festivali düzenlemek için çalışma başlattıklarını bildirdi.