Akdeniz Belediyeler Birliğince düzenlenen “Kabahatlar Kanunu” konulu zabıta eğitim semineri Antalya’nın Kaş ilçesinde yapıldı.

Kaş Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Osmanlı Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Elmalı, Fethiye, Demre, Finike ve Kumluca ilçelerinden zabıtalar ve temsilcileri katıldı.

Seminere katılan Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, yaptığı konuşmada, “Belediye denince akla gelen ilk zabıta ekipleri ve zabıtaların yaptığı görevler akla gelir. Daha önce sadece belediye sınırları içinde görev yapan zabıtalar, yeni büyükşehir yasası ile her alanda görev ifaa etmektedir..Zabıtalar görevlerini eksiksiz yaptıkları zaman belediye de işini iyi yapıyor demektir"dedi.

Seminere eğitmen olarak katılan İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve Ankara Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız ise, “Belediyecilik zor bir iştir. Ama bir o kadar da zevklidir. Belediyecinin kapıdan içeri giren bir vatandaşın isteği konusunda iki seçeneği vardır. Ya vatandaşın işini görmek ya da o işin olmayacağını güzel bir dille vatandaşa aktarmak. Üçünçü bir şık bulunmamaktadır” diye konuştu.

Zabıtaların belediyelerin ‘olmazsa olmazları’ olduğunu belirten Yıldız şunları kaydetti:

”Belediyelerin norm kadrolarının temel kalemlerinden biridir zabıtalar. Zabıtalar 7/24 saat çalışma esasına dayalı çalışan belediyelerin kolluk kuvvetleridir. Diyebilirim ki mahalle polisidir. Özel bir kolluk kuvvetidir. 5393 nolu belediye yasası ile de güvence altına alınmıştır. Görev ve tanımları da ilgili yasada belirtilmiştir .Bu haliyle de belediyedeki diğer personelden ayrılmaktadır. Zabıtalar görev yaparken en çok güçlükle karşılaşan belediye görevlileridir. Dilencisinden tutun, işportacısına, pazarcısına, esnafına kadar bir çok grupla her gün yüzyüze olmak ve onlarla uğraşmak zorundadır.Yeri geldiğinde görevini yaparken şiddete bile maruz kalabilmektedir. Bu haliyle zabıtalarımızın işi kolay değildir."

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlaması ile devam etti.