Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (AESOB) bağlı oda başkanlarıyla bir araya geldi.

AESOB hizmet binasındaki restoranda düzenlenen toplantıda meslek odası başkanları, temsil ettikleri gruplarla alakalı sorun ve taleplerini Başkan Tütüncü’ye iletti.

Antalya’nın, Türkiye’nin misafir odası olduğunu ve vizyon kent olma yolunda adımların daha hızlı atılması gerektiğini belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, “Antalya’ya yakışır eserler yapılmalı. Ve bu eserlerde esnafa daha iyi çalışma şartları sunulmalı. Kepez’de, Antalya’ya yakışır vizyon sanayi sitesinin kurulmasını istiyoruz. Bu şehirde, istişare ederek, konuşarak, birleşmeye beraber katkı sağlayarak iyi şeyler üretilebilir” dedi.

Toplumun temelini esnafların oluşturduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, “Esnaf, mutlu olursa toplum mutlu olur. Her türlü çözümde yanı başınızdayım. Birlik olunduğunda, sinerji, enerji olduğunda Antalya daha iyi bir yere gelir. Ortak akılla problemleri beraber çözeceğiz. Kent için bu çok önemli. AESOB, şehrin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi. Temsil kabiliyeti yüksek esnaf temsilcilerin kanaatleri şehir için bizim için çok önemli” ifadesini kullandı.

Projeleri arasında esnaf siteleri, ihtisas halk pazarları ve Kepez Kart gibi esnafı direk ilgilendirecek çalışmalar olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, “Kepez’de her geçen gün esnaf sayısında artış yaşanıyor. Yeni bir sanayi sitesi kazandırmanın gayretindeyiz. 2015 yılı içerisinde ilk adımları atılacak. Kepez’e ve esnafa bu site çok büyük bir katkı sağlayacak. Oto galericileri bir araya getirecek, modern bir yapı gayesindeyiz. Projelendirme çalışmasına devam ediyoruz. Bu dönemimizde modern bir oto galericiler sitesini bölgemize kazandıracağız” diye konuştu.

Kepez’de son 6 yılda 20 binden fazla vatandaşa tapularını teslim ettiğini belirten Başkan Tütüncü, “İlçede son 5 yılda 15 bin yeni bina yapıldı. Kentin her geçen gün iyileşmeye giden bir silüeti oluyor. Yapacağımız, temalı esnaf siteleri gücümüze güç katacaktır. El ele, kol kola bu işi yapmalıyız. Temalı sanayi sitelerimize odadakiler de destek vermeli. Esnaf, belediye ve hükümet işbirliğiyle, esnaflara çok farklı imkanlar sunulacağı dönemde yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oda başkanları ve Başkan Tütüncü günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.