Kepez Belediyesi, yaşlılar için 20 yatak kapasiteli “Şefkat Evi”nin yapımını 2015 yılında başlayacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesi’nde yapılacak olan Şefkat Evi’nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan projenin yapılacağı araziyle ilgili bilgi alırken, tesisi yapacakları arazinin zemin düzenlemesi çalışmasının tamamlandığını belirtti. İhale hazırlık süreci devam eden Şefkat ve Huzur Evi çalışmalarının 2015 yılı içerisinde başlayacağını belirten Başkan Tütüncü, bakacak kimsesi olmayan yaşlılara rahat ve modern ortamda yaşama imkanı sunacaklarını kaydetti.Başkan Tütüncü, “Yaşlılarımız ikinci baharlarını huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşayacaklar” dedi.

Kütükçü Mahallesi’ne inşa edilecek olan tesinin mimari projesinin tamamlandığı, tesisin yaşlılara gündüz bakımevi olarak hizmet vereceği belirtildi. 20 yatak kapasiteli tesinin tek katlı olarak inşa edileceği, iç bahçesinde dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, pasif sporların yapılacağı alanlar ile sohbet kamelyalarının bulunacağı kaydedildi. Tesiste ayrıca televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekanlarının yanı sıra revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane ve idari ofisler bulunacağı bildirildi. Yaklaşık 6 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan tesisin zeminde 1188 metrekare kapalı alana ve 650 metrekare iç avluya sahip olacağı, üst katında ise 10 adet çift kişilik dinlenme ve yatak odalarının bulunduğu 500 metrekarelik kapalı alan bulunacağı ifade edildi.

Kepez Belediyesi’nin barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyeceği “Manevi Evlat” projesiyle de Kepezli çocukların, huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirileceği kaydedildi.