Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçenin eğitim kalitesini artırmak için de belediyenin imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Eğitime yatırım yapmanın hukuki değil, vicdani sorumlulukları olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okulların bakım ve onarımlarının devam ettiğini,imar düzenlemesi ve arazi tahsisleriyle de ilçeye yeni okullar kazandırıldığını söyledi.

Başkan Tütüncü, göreve geldiği 2009’dan bugüne kadar ilçedeki okulların tamamına yakınını birkaç kez ziyaret ettiğini, belediye binasında binlerce ilk kademe öğrencisini misafir ettiklerini hatırlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin talepleri karşılamak için okullarda çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Başkan Tütüncü, çalışmalar kapsamında dersliklerin boyandığını, badana, sıva, sıraların tamiratının yapıldığını ve okulların çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiği belirtti.

Okullarda basketbol, voleybol ve futbol saha çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Tütüncü, imkanlar dahilinde okulların spor malzemesi, kitap, bilgisayar, klima gibi taleplerine de cevap verildiğini, bugüne kadar ilçedeki 163 okulun tamamında çalışma gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Başkan Hakan Tütüncü Kepez’de ilk ve ortaöğretim öğrenci sayısının 100 bin olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

“Okullara yapılan destekler kadar öğrencilerle sohbet etmeye, fikirlerini dinlemeye de önem veriyoruz. Çocuklarımız, ülkemiz için çok değerlidir. Bu ülkenin yarınları, manevi mirasçıları çocuklarımızdır. Okullar, belediyenin değil Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundadır. Yetkimiz olmamasına rağmen, öğrencilerimize daha iyi imkan sunalım diye üstün bir gayret gösteriyoruz.”

Başkan Tütüncü, yıl içerisinde okulların bakım ve onarımı ve taleplerinin karşılanması için 10 milyon liraya yakın harcama yaptıklarını da kaydetti.