“Kepez’den Elmalı’ya Kültür Gezisi” protokolünün imza töreni Kepez Beleyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü törende yaptığı konuşmada, Elmalı’nın önemli bir kültür ve medeniyet merkezi olduğuna dikkat çekerek, “Elmalı, milletimiz, tarihimiz ve müşterek geçmişimiz için çok önemli bir şehirdir” dedi.

Kepez Belediyesi olarak kültür ve sanat ekseninde dikkate değer çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Tütüncü, Çanakkale, Konya gibi kentlere düzenledikleri kültür gezilerinden bugüne kadar 20 bine yakın kişinin yararlandığını aktardı. Başkan Tütüncü, Elmalı’ya da kültür gezisi gerçekleştireceklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Osmanlı Devleti’nin önemli merkezlerinden bir tanesi olması nedeniyle Elmalı’da, ibadethane, çeşitli tarihi mekanlar, tarihi mahalleler, arastalar, bedestenler bulunuyor. İlçede önemli dini kanaat önderlerinin kabri şerifleri de yer alıyor. İlçedeki manevi havayı tattırmak ve geçmişle buluşmaları için Kepezlileri ücretsiz otobüs turları ile Elmalı’ya götüreceğiz. Böylece hem Elmalı’nın tanıtımına hem de ilçenin ekonomisine küçük bir katkı sağlamış olacağız.”

Başkan Tütüncü, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’in, ilçeye önemli hizmetler kazandıracağına dikkat çekerek, “Bu inançla hareketle, kendisine her türlü desteği sağlayarak Elmalı’yı, Türkiye genelinde çok tanınan bir ilçe haline getirmesi için kendisine omuz vereceğiz. İki belediyenin kültür müdürlükleri arasında örnek bir işbirliğine imza attık. Bu işbirliğinin diğer belediyelere örnek olmasını temenni ederim” ifadesini kullandı.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin de, “Elmalı, Antalya’nın hemen yanı başında, Antalyalıların da farkında olmadıkları, bilmedikleri kültür, doğa, tarih ve inanç merkezidir. Kepez Belediyesi ile el ele vererek bu merkezi, önce Antalyalılara, daha sonra Türkiye’ye ve yabancı misafirlere tanıtacağız” dedi. Kepez’den Elmalı’ya Kültür Gezisi protokolü ve benzeri çalışmalarla Elmalı’yı hak ettiği noktaya getirecekelerini belirten Başkan Öztekin, “Tarihi, kültürü zengin, inanç değerleri olan Elmalı’yı bugün bulundurduğu noktada bırakmayı haksızlık olarak görüyoruz. İlçemizi tanıtıp, değerlerimizi de toplumla buluşturmayı arzuluyoruz” diye konuştu. Protokolün Antalya ile Elmalı’yı buluşturacağını dile getiren Başkan Öztekin, “Bu protokolü diğer belediyelerle de yaparak Elmalı’ya ziyaret edeceklerin sayısını artırmak arzusundayız“ dedi.

Konuşmaların ardından her iki başkan tarafından protokol imzalandı.

Törene, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy iki belediyenin bürokratları da katıldı.

Bir yıl yürürlükte kalacak olan protokole göre Kepez Belediyesi, Elmalı’ya ayda 8 gezi düzenleyecek. Kepez Belediyesi katılımcılara ücretsiz ulaşım hizmeti, Elmalı Belediyesi ise rehberlik hizmeti verecek. Gezi kapsamında Elmalı’daki tarihi, kültürel ve doğal güzellikler görülecek; İnanç merkezleri ziyaret edilecek.