Kepez’de Altınova Bölgesi ve Göksu Mahallesi’ne Aile Sağlığı Merkezi(ASM) yapılıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 1000 yataklı şehir hastanesi, 350 yataklı devlet hastanesi ile 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezi yatırımların bölgeye yapılmasını sağlarken, mahallelerin ilk adım sağlık hizmeti olan ASM taleplerini de karşıladığı belirtildi.

Altınova bölgesinde projesi tamamlanan ASM binasının Altınova Sinan Mahallesi’nde Kaslılar Sokak ile Yüce Sokak arasında 2 bin 133 metrekare alan üzerine inşa edileceği bildirildi. Kepez Belediyesi’nin inşa edeceği ve 310 m2’den oluşan binada Sağlık Bakanlığı’nın acil müdahale odası, muayene odaları, emzirme odası, aşı odası, lavabolar, mutfak, geniş bir bekleme salonu gibi üniteler yer alacağı, binada ayrıca Kepez Belediyesi’nin bir veznesinin de olacağı kaydedildi. Önümüzdeki günlerde inşası başlayacak olan ASM binasının 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlandığı açıklandı.

Kepez Belediyesi’nin Göksu Mahallesi’ne de ASM binası hizmeti götürdüğü, mahalledeki mevcut bir binanın tadilat çalışmasıyla ASM merkezine dönüştürüleceği ifade edildi. Aile hekimlerinin de göreve hazır olduğu Göksu ASM’nin 2015’nin ilk çeyreğinde hizmete gireceği kaydedildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Belediye ve iktidar olarak Kepez’deki sağlık alanındaki yatırımlarının her birini çok ciddi bir planlama ile gerçekleştiriyoruz. Her şeyin başı sağlık. Daha güzel sağlık eserleri meydana getireceğiz, daha büyük sağlık yatırımlarını Kepez’e kazandıracağız” dedi.