Antalya’nın Alanya ilçesinde sosyal sorumluluk projesi Alanya Bebeği Emmioğlu’ndan sonra Selçuklu dönemindeki Can-ı Selçuk Keykubat ve Canan-ı Selçuk Mahperi Sultan’ın yapımına başlandı.

Alanya Kaymakamlığı ile Alanya Sosyal ve Kültürel Proje Oluşturma Derneği’nin birlikte hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesi Alanya Bebeği Emmioğlu’ndan sonra Selçuklu dönemindeki Can-ı Selçuk Keykubat ve Canan-ı Selçuk Mahperi Sultan’ın yapımına Plato Meslek Yüksekokulu’nda Ceylan Tanrıseven’in katıldığı ilk dersle başlandı.

Ceylan Tanrıseven bu proje ile Alanya’da eksikliği hissedilen bir alanda hedef kitlenin yeni bir meslek kolu ile tanışmasının sağlanacağını ifade etti. Anadolu Selçuklu Devleti Anadolu’da 231 yıl hüküm sürüp 1221-1300 tarihleri arasında da 79 yıl boyunca Alanya’nın, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yazlık başkenti olduğunu belirten Tanrıseven, Alanya’da pek çok Anadolu Selçuklu eseri bulunduğunu ifade etti.

Proje ile sosyo-ekonomik düzeyi iyi olmayan vatandaşlara farklı alanda meslek kazandırılacağı, Alanya yöresel kıyafetinin yanı sıra Anadolu Selçuklu kıyafetlerinin de tekrar canlanmasının sağlanacağı belirtildi. Anadolu Selçukluları’ndan günümüze gelen görsel ve yazılı tüm tarihi kaynaklardaki giyim kültürü ile ilgili ipuçlarından yola çıkılarak aslına uygun bir şekilde giysilerin üç boyutlu olarak (kitre,döküm ve dolum) canlandırıldığı ve bebeklerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım faaliyetleri planlandığı kaydedildi.