Türkiye’de bir ilk özelliği taşıyan ve Klasik Türk Müziği’ni çocuklara sevdirmek ana temasından yola çıkılarak çocuk kitapları yazarı, çocuk şarkıları bestecisi ve müzik öğretmeni Feride Koç tarafından hazırlanan “Masal Şehir-Seslerin Sırrı” isimli kitap raflardaki yerini aldı.

Fantastik bir hikayesi olan kitabın yanında Yurdal Tokcan tarafından Klasik Türk Müziği formunda bestelenmiş çocuk şarkılarından oluşan bir müzik CD de yer alıyor. Eserleri, Yavuz Tokcan ile birlikte Derya Türkan, Göksel Baktagir, Volkan Yılmaz, Gökhan Filizman, Oray Yay seslendiriyor. Kitabın resimleri ise Mahyar Kalantari’ye ait.

MÜZİĞİNİ ARAYAN ORMAN İLK HİKAYE KİTABI

Daha önce “Müziğini Arayan Orman” isimli müzikle ilgili yazılmış ilk hikaye kitabına “Birlikte Müzik Yapalım” isimli çocuklara yönelik müzik eğitimi setine imza atan ve 6 çocuk şarkısı albümü hazırlayan Feride Koç, çocuklardan çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE İLK ÇALIŞMA

Kitapla ilgili en büyük sıkıntıyı anne babaların ön yargısı nedeniyle yaşadıklarını belirten Koç, şunları söyledi:

“Çünkü Türk Müziği deyince insanların kafasında çok ağır bir imaj var. Aslında makamsal müziği ezandan, ninniden, hatta pop müzikten duyuyoruz. Ağır olduğu bir yerde doğrudur. Bütün klasik müzikler zordur. Avrupa’da da çocuklar Mozart’ın Requem’ini dinlemezler. Avrupalılar, Japonlar, Amerikalılar bunu, en ünlü bestecilerinin çocuklar için de albüm yapması ile başardı. Aynı iyi besteciler daha sonra çizgi filmler, TV, sinema için de besteler yaptı. Her toplumun klasik müzik geleneği çocuk müziklerine girdi. Bu çok önemli bir eğitim. Bizim çalışmamız Türkiye için bir ilk. Bu çalışmalar arttıkça ön yargılar silinecektir.”