Konyaaltı Belediyesi atık yönetimi, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında, okullara yönelik yürüttüğü eğitim çalışmaları kapsamında 22 okulda seminer düzenlendi.

Konyaaltı Belediyesi, yürüttüğü “Atık Yönetimi ve İklim” konulu öğrenci eğitim programına devam ediyor. Proje kapsamında, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz dönemi içerisinde şuana kadar 23 okulda 2 bin 86 öğrenciye, “Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği” konularında eğitim verildi. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgiler verilmekte.

Proje kapsamında son olarak Doğa Koleji öğrencileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, amaçlarının öğrencilerde çevre bilinci aşılamak olduğunu söyledi. Bir ton kağıdın geri dönüşüme kazandırılmasıyla 16 ağacın kurtarılabildiğine dikkat çeken Başkan Böcek, bu nedenle de çevre bilincinin önemini öğrencilere anlatılmasını son derece önemsediğini kaydetti.

Atık yönetimi ve iklim değişikliği, atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi gibi konularda, konusunda uzman belediye çalışanları tarafından eğitim seminerleri verdiklerini dile getiren Başkan Böcek, bu proje ile toplam 28 okulda 3 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.