Konyaaltı Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi kapsamında, Davranış Bilimleri Uzmanı Buse Sena Karataş tarafından “İnsanlarda Öfke Kontrolü” adlı seminer verildi.

Konyaaltı Belediyesi, gönüllülük esasına dayalı olarak farklı mesleki alanlarda uzman kişileri, vatandaşlarla buluşturduğu “Kent Gönüllüleri Projesi” halkın yoğun katılımı ile gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında Davranış Bilimleri Uzmanı Buse Sena Karataş “İnsanlarda Öfke Kontrolü” konusunda seminer düzenledi. Seminerde, Buse Sena Karataş, katılımcılara “Öfke Kontrolü” hakkında bilgiler vererek, neler yapılması gerektiğini anlattı.

Davranış Bilimleri Uzmanı Karataş, öfkenin insan hayatı üzerinde fiziksel ve ruhsal etki aratabileceğine dikkat çekti. Buse Sena Karataş, “Öfke durumlarında mide ağrısı, vücutta ısı artması ve eklem ağrıları görülür. Öfke anında kişi ilk olarak kendini tahlil etmelidir. Hemen tepki vermeyerek kendine zaman tanımalıdır. Bulunduğu ortamdan uzaklaşmalıdır. Derin nefes almak öfkeyi kontrol etmek için faydalıdır. Öfkeyi bireyselleştirmemek gerekiyor. Karşılıklı tartışmak yerine empati yaparak diyalog kurma yöntemini denemeliyiz. Öfke kontrol edilebilir bir duygudur. Kişi önce kendinin farkına varmalıdır. Öfke de kadın erkek diye bir cinsiyet ayrımı yapılamaz. Her iki cinste eşdeğerdir. Duygu biçiminden sonra davranış biçimine dönüşebilir” dedi. ,

Seminerde, Davranış Bilimleri Uzmanı Buse Sena Karataş, katılımcılara öfke ile ilgili gündelik yaşamından örneklemeler verdi. Seminer karşılıklı soru-cevaplarla sona erdi.