CHP Korkuteli İlçe Örgütü Olağanüstü Kongre’sinde tek aday Mehmet Küçükkavukçu başkanlığa seçildi.

Korkuteli Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen CHP Olağan Üstü Korkuteli İlçe Kongresine CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarından Mustafa Akaydın ve Bekir Kumbul, Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Eski Milletvekillerinden Tuncay Ercenk, Osman Özcan, Hüseyin Ekmekçioğlu, il yöneticileri, CHP’li ilçe başkanları, CHP’li belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Kayyum İlçe Başkanı Burhan Uysal’ın konuşmalarının ardından divan seçimine gidildi. Divan Başkanı olarak CHP İl Başkanı Av. Cavit Arı seçilirken, divan üyeliklerine Ahmet Daloğlu ile Şahali Kara seçildi. Divan seçiminin ardından İl Başkanı Av. Cavit Arı ülke gündemi ve ilçe kongresiyle alakalı konuşma yaptı.

Olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Mehmet Küçükkavukçu, “Bu bir nöbet değişimidir. Bizler bu görevde nerede haksızlık varsa her zaman karşısında olacağız. Kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları konusunda çok duyarlı olacağım. Söylem adamı değil, eylem adamı olacağım. Siyaseti kravat takıp protokolde oturmak için değil, pazarda, köyde vatandaşla iç içe olmak için yapacağım” diye konuştu.

CHP’nin asgari ücretlinin partisi olduğunu ifade eden Küçükkavukçu, “Emperyal güçlerden emir alarak, teröristlerin ülkemizden elini kolunu sallayarak geçmesine müsaade edenlerle mücadele edeceğiz. CHP emperyalizmin partisi değildir. CHP asgari ücretle çalışanın, askerde evladı şehit olunca vatan sağ olsun diyenlerin partisidir” diye konuştu.

Küçükkavukçu sözlerinin sonunda, “CHP’ benim iki eserim var, birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. CHP, Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur diyen İsmet İnönü’nün partisidir. CHP, biz milliyetçiliği egenin serin ve derin sularına Afyon’un haşhaş tarlalarına ve Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına yazdık diyen Bülent Ecevit’in partisidir. CHP, vatan topraklarını Amerikan postallarına çiğnetmem diyen Deniz Baykal’ın partisidir ve CHP, yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve orman gibi kardeşçesine diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisidir” dedi.

Kongrede Divan Başkanı seçilen CHP İl Başkanı Av. Cavit Arı ise, “Seçim barajı 82 Anayasasında getirilmiş bir konudur. İktidar nedense referandum her şeyi değiştirme kararı aldılar seçim barajı konusunu değiştirmediler. İşlerine gelmedi. Anayasa mahkemesine başvurular olunca konu gündeme geldi. Temennimiz barajın makul bir seviyeye çekilmesidir” dedi.

Milletvekili Deniz Baykal ise, “Genel seçimler öncesi bu kongre de nerden çıktı. Korkuteli’nde durup dururken sorunlar mı çıktı. 6 ay sonra seçim var seçimden sonra da olağan ilçe kongresi var ne gerek oldu ki diye düşünerek gelmiştim. Buraya gelip bu tabloyu görünce içimde umut ışıkları yeşerdi.

Korkuteli bizim en köklü en eski siyaset kalelerimizden biridir. Buradaki siyasi ahlak nedeniyle bugün burada bu coşku yaşanıyor. Bu eski ve köklü siyasetin Küçükkavukçu gibi genç ve birikimli bir başkanı aday göstermesinden büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Korkuteli’nin tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Baykal, “Küçükkavukçu bir filizdir. Siyaset büyüklerinin onayı ile çıktığı adaylık yolunda yaptığı konuşmada anlaşılıyor ki partiyi bütünüyle kucaklayan son dönemde yaşanan sıkıntıları tamamen göğüsleyen bir anlayışı benimsemiştir. Korkuteli bugün yani 10 Aralık 2014’te tarihi bir gün yaşıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 150 delegenin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde 76 delegenin oy kullandığı açıklandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı belirtilirken, Mehmet Küçükkavukçu ve yönetimi 75 oyla seçildi.

İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Küçükkavukçu’nun listesinde Yıldıray Çıldır, Hüseyin Karadeli, Halil Devrim Dal, Ali Barut, Mustafa Kemal Çelik, Kerem Yüksel, Muzaffer Ünlü, İsmet Çelik, Turan Kasap, Hülya Yumak Şahinbay, Şükrü Doğrul, Özkan Demir, Yusuf Tuğyan ve İsa Gedik yer aldı.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Küçükkavukçu’nun yedek listesinde ise, Murat Nizam, Keziban Aralık, Kadir Mülayim, Hüsamettin Erenkuş, Musa Tuğrul, İsmail Mutaf, Bekir Erten, Emin Ayhan, Aşkın Ayçıl, Ali Aktaç, Gürel Bozkurt, Ekrem Kardıçlı, Mehmet Yılmaz, Ersin Obut yer alıyor.