Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Korkuteli ilçesinde de törenle anıldı.

Anma programı Şehitlik Anıtı’na çelenk konulması ile başlarken törene Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Dağdelen, kamu kurum ve kuruluş amirleri, daire müdürleri, STK temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından saat 09:05’de Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ü anma programı saat 09:30’da ise Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Okul Müdürü Hüseyin Yoldaş yaptığı konuşmada, "Atatürk savaş meydanlarında yenilmez lider, sosyal hayatta yenilikçi, siyasette eşi bulunmaz bir devlet adamı, Cumhuriyeti çocuklara ve gençlere emanet edecek kadar yüreği ve ufku geniş, pırıl pırıl Cumhuriyeti kuran ve kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren büyük bir önder. Onun mirasına sahip çıkacağız. Aramızdan ayrılışının 76’ncı yılında saygı ve hürmetle kendisini bir kez daha anıyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğretmenleri koordinesinde öğrenciler tarafından Atatürk Orotoryosu’nun sunumu gerçekleştirilirken, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.