Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Datköy mahalle halkına yönelik budama kursu açılacak.

Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut ve Datköy Mahalle Muhtarı Veli Kısa bir araya gelerek, mahalle sakinlerine yönelik budama kursu açılması için çalışmalara başladılar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, gelecekte gençlere istihdam sağlayabilecek olan bu tür kursların faaliyete geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan önemli bir proje olan ’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında tüm okullarda kurslar açıyoruz. Kurslarımız yaz ve kış dönemlerinde devam ediyor. Kurslara katılmak isteyenler merkezimize müracaat edebilir. İlçenin meyve bahçelerinin budamasını yapan Datköy mahalle halkına yönelik olarak talep doğrultusunda önümüzdeki günlerde budama kursu açacağız" diye konuştu.