Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan el sanatları makine nakışı kursuna kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

Kadınların öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sunacaklarını belirten Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, "Önemli olan bu mesleği öğrendikten sonra da devam ettirmektir. Kursiyerlerin burada öğrendiklerini, kurs bittikten sonra da kendi evlerine tezgahlarını taşıyarak yapmaları gerekir ki, bu kurs amacına ulaşmış olsun" dedi.

Halk eğitiminin, örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış, her yaş grubundaki fertler için önemli bir hizmet alanı olduğunun altını çizen Taşkan, "Fertlerin gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uymalarını, meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan planlı, programlı eğitim faaliyetleridir" dedi.

Taşkan, makine nakışı usta öğreticisi Nafia Kılıç tarafından verilen toplam 960 saat devam eden kursa 21 kursiyerin katıldığını da sözlerine ekledi.