Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen alabalık yetiştiriciliği kursu sona erdi.

Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün, kurumsal faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile Sülekler Mahallesi’nde açtığı alabalık yetiştiriciliği kursunu tamamladı. Kursa katılan 20 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini alırken, törene Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Sülekler Mahalle Muhtarı Hakkı Horzum, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan yaptığı açıklamada, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranının AB seviyesinin çok altında olduğunun bilindiğini belirterek, "Dezavantajlı gruplar arasında bulunan kadınlara yönelik mesleki eğitim kursu ile alabalık yetiştiriciliği konusunda meslek kazandırılarak iş gücü piyasasında istihdama katılmaları amacıyla böyle bir kurs açtık. 17 Kasım tarihinde başlayan kursa katılan 20 kursiyer, belge almaya hak kazandı" dedi.

Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu ise, "Kadınlar aile hayatında da sosyal hayatta da hep öndedirler. İstihdam sağlanırken öncelikle kadınlara iş vermemiz gerekiyor. Bu kursun kadınlara yönelik açılmasından dolayı çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursa katılan kadınlara sertifikaları verildi.