Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Devlet Hastanesi görevlileri, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilere tütün ve zararları ile ilgili seminer verdi.

Korkuteli Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Devlet Hastanesi işbirliği ile Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilere yönelik olarak düzenlenen seminerde tütün ve zararları anlatıldı. Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ergül Akdemir, sağlıklı bir yaşam sürmek ve rahat nefes almak isteyenlerin sigaradan uzak durması gerektiğinin altı çizdi. Akdemir, sigaranın ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, dudak ve yanak kanseri, dilde tat alma duyusu bozukluğu, beyin hücrelerinde ölüm, gözde katarakt, koku alma bozukluğu, KOAH, astım, akciğer ve gırtlak kanserine neden olduğunu söyledi.

Sigarayı bıraktıktan birkaç saat içinde nikotin ve diğer zararlı maddelerin vücuttan atıldığına dikkat çeken Akdemir, "Birkaç gün içinde tat, koku alma duyularımız daha iyi duruma gelir. Birkaç gün sonra nefes almamız düzelmeye başlar, kan dolaşımı düzelir, tansiyon normale döner. Bir yıl sonra kalp krizi geçirme riski yüzde 50 azalır" dedi. Türkiye’de yılda 110 bin kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiğine dikkat çeken Akdemir, yetişkin nüfusun yaklaşık üçte birinin sigara içtiğini söyledi. İçinde 4 bine yakın zararlı madde bulunan sigaranın dünyadaki en büyük sorun olduğunu ifade eden Devlet Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ergül Akdemir, sigarasız bir dünya için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.