Antalya’nın meyve ambarı Korkuteli ilçesinde üretilen ve soğuk hava depolarında saklanan elma, ihracat ve alıcı bekliyor. Geçmiş yıllarda yurt içi ve yurt dışından alıcı bulan elma, bu yıl depoda bekliyor.

Meyso Soğuk Hava tesisi sahibi Halil Koparan, bu yıl elma üretiminin az olmasına rağmen Aralık ayı itibariyle tonlarca elmanın alıcı beklediğini belirtti. Geçmiş yıllarda birinci sınıf elmayı satmak için tüccarların soğuk hava depolarında meyve seçtiklerini belirten Koparan, "Üretici iyi bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekliyor. İlçeye bağlı Yayla ve Ova mahallerinde yetiştirilen elmanın kalitesinin oldukça yüksek ve organik olarak yetiştirildiği için tadı da farklı" dedi.

Yurt içinde elma ihtiyacının büyük bölümünün Korkuteli ve çevresinden karşılandığını belirten Halil Koparan, elmanın ilçede ciddi gelir kaynağı olduğunu ve pek çok üreticinin geçimini elmadan sağladığına da dikkat çekti. Koparan, 80 ile 1.10 kuruş arasında alıcı bekleyen elmanın özellikle tüccarlar tarafından iç piyasada satıldığı da sözlerine ekledi.