Korkuteli Bölge Trafik istasyon amirliği ekipleri, ilçede seçici göz uygulaması yaptı. Uygulama sonucu seyir halinde cep telefonu ile konuşan, fazla yük taşıyan, hatalı sollama yapan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri Fethiye yolu Umut çeşmesi mevkinde seçici göz uygulaması yaptı. Korkuteli Bölge Trafik istasyon amiri Faruk Karadağ’ın da katıldığı uygulamada yolda seyir halinde cep telefonu ile konuşan, fazla yük taşıyan, hatalı sollama yapan sürücülere cezai işlem uygulandı.

Uygulama hakkında bilgi veren Faruk Karadağ, “ Trafik kazalarının çoğu hızdan kaynaklanıyor. Bizim için trafik düzeninin sağlanması önemlidir. Bu genel güvenliği de alakadar eden bir konu olduğu için biz önem veriyoruz. Kazaların kesin sebeplerinden biride hız limitinin aşılmasıdır. Ana yollarda hız kuralına uyulsa kazaların olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Karadağ, “İlçenin değişik bölgelerinde radar uygulaması başlattık. Belli noktalarda belli günlerde bu uygulamamızı devam ettireceğiz. Fethiye yolu Umut çeşmesi mevkiinde Eylül ayında meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaşamını yitirmiş, 21 kişi yaralanmıştı. Yapılacak bu denetimlerde, vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıklarının geliştirilmesi için radar ikaz levhası konulmayacak olup, vatandaşlarımızın emniyet kemerlerini takmaları, seyir halinde yakın takip yapmamaları, aşırı hızda araç kullanmamaları, ışık ihlali yapmamaları, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Bu yolda özellikle seyir halinde, kontrollerimiz devam edecektir” diye konuştu.