Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünce organize edilen “Kumluca Gelidonya’yı Keşfediyor” isimli doğa yürüyüşüne 600 kişi katıldı.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Kumluca Gelidonya’yı Keşfediyor” yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Yürüyüşe katılan yaklaşık 600 doğasever, 20 otobüsle önce Mavikent Mahallesi Karaöz mevkine ulaştılar. Burada yaya olarak devam eden yürüyüş öncesi katılımcılara bilgi veren Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, Türkiye’nin önemli deniz fenerlerinden biri olan Gelidonya’yı keşfetmek için böyle bir yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının doğa sporlarıyla halkı bir araya getirmek, doğa ve spor alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Çataltepe, yürüyüşün yaklaşık 8 kilometre olduğunu belirtti. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrasında Gelidonya Feneri’ne ulaşan katılımcılar fotoğraf çekerken, etkinliğe TEMA Vakfı Kumluca Temsilciliği ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübü üyeleri de destek verdi.

Yürüyüş sonunda katılımcılara organizasyon komitesine teşekkür eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Spor İşleri Müdürlüğünün ikincisini gerçekleştirdiği doğa yürüyüşlerine halkın gösterdiği ilgiden son derece memnun olduğunu, bu tür organizasyonların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Etkinliğin amacının sadece doğa yürüyüşü olmadığını, katılımcılara doğa sevgisi kazandırmanın yanı sıra yürüyüş yapılan tarihi, doğal ve kültürel miraslar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Başkan Çetinkaya, “Amacımız halkımızla birlikte, doğal güzelliklerimizi keşfetmek, tarihi ve kültürel miraslarımızı öğrenmek. Halkımızın farklı bölgelere yürüyüş yapılması yönünde talepleri var” diye konuştu.

Katılımcılar yürüyüş boyunca doğa temizliği de yaptı.