Antalya’nın Kumluca ilçesinde yapılacak olan göletler için ön çalışmalar başladı.

Kumluca’ya bağlı mahallelerde yapılması planlanan sulama göletleri için Kumluca Belediyesi harita mühendisleri tarafından ön çalışmalar yapılırken, çalışmaların tamamlandığında, rapor haline getirilerek DSİ Antalya Bölge Müdürlüğüne gönderileceği ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nün rapora göre yeni çalışmalar yapacağı belirtildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlçemize bağlı Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan mahallelerimizde hem sulama suyu sıkıntısı hem de sel baskını tehlikesi olan alanlar var. Halkımıza bu sorunları çözmek için göletlerin yapılmasında çalışma yapacağımız yönünde söz vermiştik. İlçe sınırlarımız içinde şimdilik 10 ayrı yerde gölet yapmak için ön çalışma başlattık. Ön çalışmalar bir ay içinde tamamlanıp DSİ Antalya Bölge Müdürlüğüne verilecek. DSİ’nin bir an önce çalışmalara başlaması için takipçi olacağız” dedi.

İlçeye bağlı Ortaköy Katran Deresi üzerinde yapılacak gölet çalışmalarına yardımcı olan Ortaköy Mahalle Muhtarı Cemali Erdoğan ise, mahallemizde sulama suyunda büyük sıkıntı var. Mahallemizde seracılık ve nar başta olmak üzere değişik meyve bahçeleri var. Gölet yapılırsa mahallemizin kaderi değişecek” diye konuştu.