Antalya Konyaaltı Doğa Koleji Kampüsü’nde gerçekleştirilen “Lösemiye Umut Olalım” bilgilendirme toplantısı yoğun ilgiye sahne oldu. Gerçekleştirilen sunumun ardından Psikiyatrist Çığlı Fettahoğlu ile Prof. Dr. M. Akif Yeşilipek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Doğa Koleji öğrencilerinin Sosyal Bilgiler öğretmenleri Yeşim Uğur ve Özlem Çakmak rehberliğinde yapmış oldukları sokak röportajlarının yanı sıra Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nde tedavi gören çocukların aileleriyle yapılan röportajların da yayınlandığı seminerde Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’nden Pediatrik Hematolog Prof. Dr. M. Akif Yeşilipek bilgiler verdi. Prof.Dr. Yeşilipek, kanser türleri, hangi etkenlerin hangi kanser türlerine neden olabildiği, tedavi protokolleri ve çeşitleri, tedavideki başarı oranları ve kemik iliği nakli gibi birçok konuya değinerek velileri bilgilendirdi.

Doğa Koleji tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan bir diğer isim olan Psikiyatrist Uzm. Dr. Çığıl Fettahoğlu ise, kanserin kişiler ve toplum tarafından algılanması, kanserin aile ve çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri, kanserin yaş gruplarına göre çocuklarda ortaya çıkardığı davranış şekilleri ve çocuklara nasıl yaklaşılması (dürüst olmak, açıklama yapmak) konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Sunum ve konuşmaların ardından katkılarından dolayı okul müdürleri Nadire Öksüz ile Ceyhun Deveci konuşmacılara plaket ve çiçeklerini takdim etti.