Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı ve Adalya Vakfı Başkanı Ümit Uysal; Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim tarihinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 18 madencinin 37 çocuğuna eğitim yardımını ulaştırdı.

Başkan Uysal, maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe’nin (39), “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?” diye soran annesi Ayşe Gökçe (74) ve cenaze töreninde yırtık lastik ayakkabısı ile yürekleri burkan babası Recep Gökçe (75), eşi Ayşe Gökçe ile çocukları Recep (10) ve Duygu Gökçe’yi (5) Kazancı’daki evlerinde ziyaret etti. Başkan Ümit Uysal; aileye başsağlığı dileyip acılarını paylaştı.

EĞİTİM YARDIMI ANNELERE TESLİM EDİLDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Adalya Vakfı olarak Ermenek’te yaşamlarını yitiren madencilerin eğitim gören 37 çocuğuna 1000’er lira eğitim yardımını, çocukların annelerine teslim etti. Başkan Uysal, “Yaşanan acıya duyarsız kalmadık, kalamayız. Aileler elbette çok acı günler yaşıyor. Acılarını paylaşmak, Adalya Vakfı aracılığı ile de madencilerimizin çocuklarına eğitim yardımında bulunmak istedik. Bu acıların dinmesi, insanlarımızın; güvenli ortamlarda çalışma ve yaşama haklarını hiçe sayan uygulamaların sona ermesi en büyük dileğimdir” diye konuştu.

KARDEŞ BELEDİYE GÖKTEPE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET

Kardeş Belediye protokolü imzalanan Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay’ı da ziyaret eden Başkan Uysal, “Hemşehriniz Mevlana ‘Kim olursan ol gel’ diyor. İnsanın olduğu yerde ve sevildiği yerde biz varız. Sosyal demokrat anlayışta bu vardır” dedi.

Halk Ozanı Yunus Emre’nin “Sevelim sevilelim Dünya kimseye kalmaz” dörtlüğünü anımsatan Başkan Uysal, “İnsanları olduğu gibi kabul etmemiz ve kucak açmamız gerekiyor. Yargılamadan, almadan, vermemiz gerekiyor. Biz bu yüzden bu yolun iflah olmaz, geri dönmez inatçı yolcularıyız. Yaptığımızın doğru olduğuna eminiz. Muratpaşa Belediyesi olarak kardeş Belediyemiz Göktepe’ye elimizden gelen yardımda bulunacağız” dedi.