Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 22-26 Ekim’de EXPO Center’da düzenlenecek 5. Yöresel Ürünler Fuarı’na, Antalya’nın Manavgat ilçesi de yöresel ürünleri ile katılacak.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel, 22-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek YÖREX Fuarı’na TOBB’un destek verdiği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkililerinin de katılacağını söyledi. 81 ilden katılımın gerçekleşeceği fuara, TOBB Başkanı RifatHisarcıklığlu ile 365 oda ve borsa başkanın katılarak destek vereceğinin altını çizen Öncel, üreticilerin de bireysel olarak fuara katılıp kendi ürünlerini sergileyebileceğini kaydetti.

ATB öncülüğünde, "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganıyla düzenlenecek fuarın yöresel ürünlerin coğrafi işaret alarak markalaşması için önemli olduğunu vurgulayan Öncel, "Fuar hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de ilçemizin yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat" dedi. Türkiye genelinde 3 bine yakın yöresel üründen 183 coğrafi işaretli olduğunun altını çizen Öncel, geçtiğimiz aylarda müracaat ettikleri Manavgat susamının da fuarda yer alacağını söyledi. Öncel, "Görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda Manavgat susamı, zeytinyağı, portakalı, Belenobası karpuzu, defne ve keçiboynuzu ürünlerimizi tanıtacağız. Ürünlerimize coğrafi işaret almak için bu tür fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuara tüm Manavgat halkı davetlidir" dedi