Antalya’nın Manavgat ilçesinde mahalle muhtarları, elektrik arızaları ve kesintilerden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek adeta isyan etti.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimlerine katılan muhtarlar adına konuşan Aşağı Işıklar Mahallesi Muhtarı Hulusi Uysal, Oymapınar ve Manavgat barajları bulunmasına rağmen ilçede elektrik konusunda yaşanan sıkıntılara bir anlam veremediklerini söyledi.

Uysal, "Manavgat ilçesi ve mahalleleri elektrik kesintileri ve arızalardan dolayı çok sıkıntılıyız. Elektrik kesintilerinden dolayı 186’yı arıyoruz, sürekli meşgul. Vatandaş 186 ile görüşemediği için muhtarı arıyor. Aydınlatma lambaları 10-15 gün yanmıyor. Arızayı arıyoruz 10 günde tamir olmuyor. Malzeme olmadığı yönünde mazeret üretiyorlar. Buradaki sıkıntı Manavgat’a gerekli yatırımın yapılmaması. 700 kw/a gücünde trafodan 1.400 kw/a elektrik alınıyor. Dayanamıyor, trafo patlıyor. Bu yıl Alanya’ya 10-13 Milyon TL yatırım yapılırken, Manavgat’a 3 Milyon TL yatırım yapılıyor" dedi.

Uysal, muhtarlar olarak Manavgat’ta elektrik sorununun acilen çözümlenmesini, TEDAŞ’ın ilçeye hak ettiği yatırımları yapmasını istediklerini belirtti.