Antalya’nın Manavgat ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz 70 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlenecek.

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Torun, KOSGEB işbirliği düzenlenecek girişimci adaylarına yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin amacınını girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Eğitim için ön başvuruların 28 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında alınacağını ifade eden Torun, müracaatların MATSO hizmet binasında faaliyet gösteren KOSGEB Manavgat Temsilciliği’ne yapılabileceğini belirtti. Ön başvuruların ardından belirlenecek 30 kişinin eğitimlere katılabileceğini kaydeden Torun, eğitimin 8-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El ise eğitimi başarı ile tamamlayıp "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi" alan katılımcıların, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e başvurmaları gerektiğini kaydetti. El, "KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL’lik sabit yatırım desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin TL’lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır" dedi.