Antalya’nın Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi siteler mevkine yapılacak cami için Kumluca Belediyesi’nde toplantı düzenlendi.

Mavikent Mahallesi siteler mevkinde hayırseverler tarafından yapılacak olan cami inşaatı için Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında, caminin mimarı İrfan Sezer, Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç, Mavikent Siteler Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Altınyürek ile birlikte toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, hayırseverler tarafından yapılacak olan cami yerinde tüm hazırlıkları tamamladıklarını, şu anda inşaata başlamak için herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi. Caminin Selçuklu mimarisinde güzel bir cami olacağını belirten Başkan Çetinkaya, caminin yapımını hayırseverlerin üstlendiğini ve inşaatın gelecek Ramazan ayına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Mavikent Siteler Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Altınyürek de, sitelerde yaklaşık 500 konut bulunduğunu ve bölgede cami ihtiyacım hissedildiğini söyledi. Hayırsever vatandaşlarla bir araya gelerek cami yapılmasına karar verdiklerini hatırlatan Altınyürek, “Konuyu öncelikle belediye başkanımıza ilettik ve her konuda yardımcı olacaklarını belirttiler. Daha sonra caminin mimari projesiyle işe başladık. Şu anda cami inşaatı başlamak üzere her şey hazır. İnşallah en kısa sürede inşaata başlarız, hedefimiz de Ramazan Bayramında burada namaz kılabilmek” diye konuştu.

Toplantıda cami inşaatının yapımını üstlenecek inşaat firması yetkilileriyle görüşülerek ihtiyaçların belirlenmesi ve en kısa sürede inşaat başlanılması kararı alındı.