Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi (VIDCONTI), KA2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi’nin 1. Koordinasyon Toplantısı, İspanya’nın Valencia şehrinde gerçekleştirildi. Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun birlikte yürüttüğü projenin koordinasyon toplantısında, projenin birinci fikri çıktısı olan, fen projelerini değerlendirme aracının hazırlık detaylarının görüşüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan; VISCONTI projesinin 331,091.00 euro bütçeli, 2 yıl sürecek bir proje olduğunu ve 9 Avrupa ülkesinden, 17 kurumun ortaklığında gerçekleştirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Özkan, “Proje ile mesleki eğitim öğrencilerinin, öğretmenlerinin ve sanayinin bilimle ve bilgi teknolojileriyle ilgili konularda yapılandırılmış etkileşimini sağlamak ve gerçek çalışma alanları oluşturmak amaçlanmakta” dedi.

Proje fikri çıktısı olarak da mesleki eğitimdeki öğrencilerin projelerini değerlendirmek için web tabanlı araçlar geliştirilerek test edileceğini kaydeden Prof.Dr. Özkan, “ VISCONTI projesi ile fikirlerin ve projelerin üretilmesi ve sunulması için yeni bir yaklaşım ve metodoloji uygulamaya koyulacak. Proje kapsamında eğitmenler, proje fikirlerinde teknik yaşayabilirlik, ekonomik potansiyel ve bilimsel yaratıcılığı değerlendirebilecekleri yeni bir değerlendirme modeli olacak araçlar üretecek” ifadelerini kullandı.