Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal İlkokulu, İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla geçen yıl başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine destek verdi.

Korkuteli Osman Önal İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, Yemen Cumhuriyeti’nden bir yetim kardeşlerine her ay 90.00 TL yardımda bulunacak. Bir yıl devem edecek olan proje kapsamında yardımların yapılacağını ifade eden Osman Önal İlkokulu Müdürü Hasan Karatopak, "Okulumuzun 1/B sınıfı bu kampanyaya tam destek veriyor. Öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Projede savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde anne ve babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının, Türkiye’den arkadaşları tarafından karşılanmasının amaçlandığını ifade eden Karatopak, bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegane köprü haline gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Osman Önal İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinin Yemen Cumhuriyeti’nde babası vefat eden Ziyad isminde bir çocuğa destek verecekleri bildirildi.