Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede yeni yapılacak binaların estetik bir görünüme sahip olacağını söyledi. Uysal, binaların beyaz renge boyanacağını, gün ısı ve klima ünitelerinin görünmeyen bir noktada bulunacağını kaydetti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) Akra Barut Otel’de düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı. Başkan Uysal, toplantıda geride bıraktığı 6 aylık süredeki hizmetlerini gelecekteki hedeflerini iş adamlarıyla paylaştı.

Seçim döneminde zor söz verdiğini ve verilen sözün tutulması gerektiğinin altını çizen Uysal, “Kırcami Planı ile ilgili söz vermiştik. İlk ayda 600 kişi ile planı bitirdik. Taslak olarak bitirdik. Meclisten geçmediği için taslak halinde. İlk ayda halkımıza binlik planın yapılacağı sözünü tuttuk. Doğalgazcılar ile masaya oturduk. 2017 yılında ilçede tüm mahallelerde doğalgazın tamamlanmasını istiyoruz. Doğalgaz, elektrik şirketi ve belediye olarak uyum toplantıları yapıyoruz. Meltemde şantiye çalışması yapıyoruz. Kaldırımları yapıyoruz. Sanat sokağı yapıyoruz. Mahalle mahalle onlar çıktıkça biz çalışma yapacağız. Sürekli bir uyum içindeyiz. Aynı mahallenin sürekli kazılmasını istemiyoruz. İlk ay bu iki noktada ilerleme kaydettik” dedi.

KIRCAMİ’YE İLK KAZMA

Beş binlik nazım imar planına uygun olarak yapılan binlik planın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmasının ardından uygulamaya geçileceğine değinen Uysal, "Haziran, temmuz gibi kazma vurulur. Bu yaz süreç tamamlanabilir" ifadesini kullandı.

Uysal, bir iş adamının, mahkemeden yürütme kararı alınması halinde ne olacağıyla ilgili sorusuna, şöyle karşılık verdi: "Korkunun ecele faydası yok. Mahkeme kararı çıkacak diye çalışmayalım mı? Mahkeme kararları her zaman risktir. O gelecek diye çalışmazsak olmaz. Çalışıyoruz. Yüzde 40 plancılar uyamıyoruz, dedi. İlk biz uyacağız dedik. Parsel üretelim belediyeye parsel gelsin gibi bir derdimiz yok. Düzgün şehir olsun. Zayiatta sıkıntı yok. Yüzde 40’a uyuyoruz. Söz verdik mi takıntı yapıyoruz. Kasımda yetişir dedik ve arkadaşlarımız yetiştirdi. Haziran’da kazma vurulacak”

GÜN ISI VE KLİMA ÜNİTELERİ GÖRÜNMEYECEK

Ümit Uysal, Muratpaşa’da görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak önemli bir yönetmelik hazırladıklarını söyledi. Yasal süresi içinde itiraz edilip iptal ettirilmemesi için bugüne kadar kamuoyuna açıklamadıklarını dile getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün 60. gün olduğu ve dava süresi geçtiği için kamuoyuna açıklıyorum. Bundan sonra Muratpaşa’da gün ısılar gizli olacak. Bir binaya başlarsanız beyaz yapmak zorundasınız. Dava açarlar diye konuşmamıştık. Gün ısı, çanak anten, klima dış üniteleri saklı olmak durumunda. İskan ruhsatı alabilmek için bunları yapmak zorundalar."

YENİ BİNALARA BEYAZ RENK ZORUNLULUĞU

Binalarda beyaz renk kullanımının zorunlu hale geleceğini kaydeden Uysal, bu amaçla bir caddedeki binaları örnek olması için belediye olarak boyayacaklarını kaydetti. Uysal, mevcut yapılarda yeni kuralların uygulanması yönünde yaptırım uygulamayı düşünmediklerini dile getirdi.

HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET

İlçede ‘Arka mahalleler hizmet almıyor’ diye bir yanılgı olduğunu aktaran Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muratpaşa’nın üçte ikisi kendine iyi hizmet edilmediği noktasındaydı. Bu yaklaşımı biz ortadan kaldırmak istedik. Sosyal adalet katılımcı yönetim anlayışıyla her mahalleye hizmet götüreceğiz. 500 kilometre sokak var. Görev sürem içinde tüm mahallenin asfaltlarını yeniden gözden geçirmeyi ve kaldırımını yapmayı hedefliyorum.”

MODERN PAZAR YERLERİ

Pazar yerlerini ele aldıklarını aktaran Başkan Uysal, “Pazar yerleri bir çok kişinin elindeydi. Uzun ve meşakkatli bir kamulaştırma süreci bizi bekliyor. Otopark sorununa çözüm bulan, sosyal aktiviteye cevap veren modern pazar yerleri kuruyoruz. Bu pazara Çağlayan Kapalı Pazarı’nı örnek verebilirim. Çalışmayan pazar yerlerini de harekete geçireceğiz” şeklinde konuştu.

SOKAK ÇOCUKLARINI UNUTMADI

Muratpaşa’da sokakta büyüyen çocuk bırakmayacaklarının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi: “Bu kreşlerden ilkini açıyoruz. Bu sayı 15’e ulaşacak. Hizmet satın alan bölgelerin dışında çalışacağız. 200 lira gibi makul bir fiyatın yanında ücretsiz de hizmet verecek. İki yıl içinde Muratpaşa’da sokakta yaşayan çocuk kalmayacak.”

ÜCRETSİZ İNTERNET

Çamaşırhane ve taksi duraklarını belirli bir standarda kavuşturacaklarını kaydeden Ümit Uysal, insan sirkülasyonunun fazla olduğu bölgelere ve parklara ücretsiz internet kullanımını gelecek seneden itibaren hizmete koyacaklarını belirtti.

SAHİPSİZ HAYVAN KALMAYACAK

Sokak hayvanlarını sahiplendirme festivalleri yapmak istediklerini kaydeden Başkan Uysal, “2-3 yıl içinde Muratpaşa’da sahipsiz hayvan kalmayacak. Köpeğini sokağa pisletenlerle ilgili ciddi tedbirler alacağız. Hayvansever ile sevmeyenlerin barışık yaşayacakları tedbirler alacağız” dedi.

Başkan Uysal, opera binasının temelini bu kış atacaklarını bunun yanında Yeşildere Mahallesine Hacı Bektaş Kültür Merkezi inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Her mahalleye çocukların yürüyebileceği mesafede etüt merkezleri açacaklarını dile getiren Uysal, “Üç mahalleye yüzme havuzu yapıyoruz. Şehir yaşamını değiştirici geliştirici temelde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.