Muratpaşa Belediye Meclisi kasım ayı meclisi devam oturumunu gerçekleştirdi.

Kasım ayı devam oturumunu gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nde vefatının 76’ncı yılında Atatürk anıldı. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan Atatürk’ün ve eserinin önemini bölgemizde yaşananlara dikkat çekerek anlattı. Başkan Uysal, “Bizim farkımız cumhuriyet devrimidir” diye konuştu.

Genç kuşakların Türkiye’yi ve Anadolu coğrafyasını hep bugünkü gibi sandığını ifade eden Başkan Uysal, Türkiye’deki tüm kentlerin Orta Doğu coğrafyası kentlerini, Cumhuriyet devrimi ve onun aydınlanması sayesinde çok geride bıraktığını belirtti.

”Atamızı, saygıyla, minnetle anıyoruz” diyen Başkan Uysal, “Ufak tefek hamlelerle asla önemsizleştirilemez. Bilimsel olan akli olan önemsizleştirilemez. Belli sembollerden çıkarabilirsiniz ama önemsizleştiremezsiniz. Bugün hala Suudi Arabistan’da kadınların araç kullanabilmesi tartışılıyorsa, Atatürk’ü önemsizleştirme şansınız hiç yoktur. Hala birtakım coğrafyalarda yönetim için silahlı kavgalar verilip, insanlar cinsiyetinden, mezhebinden, ırkından ötürü asılıp kesiliyorsa ve bir uluslaşma serüveni yaşanamıyorsa ve Türkiye’de modernleşme yaşanabilmişse Atatürk’ü önemsizleştirme şansınız hiç yoktur” ifadelerini kullandı.

Meclis’te 3 gündem maddesi karara bağlandı.