Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 yıldır partneri olan Nürnbergli Gazeteciler AGC’nin kendileri için düzenlediği program çerçevesinde ilk olarak Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın ev sahipliğinde Eğirdir’de misafir edildi. Ayrıca Burdur Gazeteciler Cemiyeti başkanı’da ziyarete komşu il olarak katıldı.

Eğirdir Belediye’sine de ziyarette bulunan Alman gazeteciler, Başkan Ömer Şengöl’den Göl, Turizm, elmacılık; balıkçılık gibi yöre ile ilgili bilgiler aldı.Alman meslektaşlarımız bol bol fotoğraf çekerek çalıştıkları gazetelerde Eğirdir’in ve Antalya’nın en iyi şekilde tanıtılmasına katkıda bulunacaklarını söyleyerek TV çekimleri ve röportajlar gerçekleştirdi.

Başkan Şengöl günün anısına Alman misafirlere kristal elma hediye etti. Eğirdir’de yaşayanların çok şanslı olduklarını belirten Alman Gazeteciler, kendilerinin AGC’nin önderliğinde Antalya’ya bulunmalarının da şans olduğunu vurgulayarak gazetecilerin kardeşliği yaşadıkları illerin Belediyelerine de yansıdığını söyleyerek, kardeş belediyecilik çalışmalarının bundan sonra daha da gelişeceğine dikkat çektiler.

Nürnbergli heyet gezilerinin ikinci gününde Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün ev sahipliğinde Çıralı, Olimpos, Phaselis gibi tarihi ören yerlerini gezdikten sonra Ulupınar’da da dinlenme molası verdiler.

AGC VE NÜRNBERG PRESSE CULÜB 10.KARDEŞLİK YILINI KUTLUYOR

AGC Başkanı Mevlüt Yeni,Nürnberg Presse Culüb ile AGC 10 yıldır kimsenin yapamadığı seviyede kardeşlik ilişkisini başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirterek " Amacımız İki ülke ve aynı zamanda iki şehir arasındaki kültürel işbirliğini geliştirmek , Ülkemizin ve Antalya’mızın tanıtımına katkıda bulunmak, meslektaşlarımızla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, bir nebze de olsa Turizme tanıtım açısından destek olmak en büyük arzumuz. Bu anlamda 10.Kardeşlik yılını yaşadığımız Nürnbergli meslektaşlarımızı hazırladığımız program dahilinde katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menders Türel’e, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’a, kusursuz ev sahipliği yapan Sherwood Brezees otel sahibi Sn.Hasan Ali Ceylan’a , Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sn.Şevket Karahan’a teşekkür ederiz.Cumartesiye kadar konuk meslektaşlarımızla bölge turlarımız, yine 14 kasım’da AGC’de yapılacak olan “Basın Özgürlüğü” panelimiz ve aynı gece 10’nuncu kardeşlik yılı gecemiz gerçekleştirilecek. Ardından ziyaretlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.