Antalya’nın Kepez ilçesi Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Muratpaşa Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret etti.

Kepez Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören bir grup öğrenci Muratpaşa Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret etti. Ziyarette lise öğrencisi Ali Serter, yaşlılara biz sizleri sadece Yaşlılar Haftası’nda hatırlamak yerine her gün bir şeyler paylaşmak üzere geldiklerini söyledi. Serter, “Hafta sonu herkes güneşli havayı fırsat bilip pikniğe gidiyor. Biz ise pikniği burada büyüklerimizle birlikte yapmaya karar verdik” dedi. HUZUREVİ, DÜŞKÜNLER EVİ DEĞİLDİR

Evlerinden getirdikleri yiyecekleri ikram eden öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür eden 60 yaşındaki Osman Önal, yaşadıkları dünyayı kime emanet edeceklerini bu ziyaretler sırasında gördüklerini ve bundan da gurur duyduklarını belirtti. Öğrencilerin, derneklerin, kamu kuruluşlarının kendilerine yönelik ziyaretlerinden memnun olduklarını kaydeden Önal, toplumda huzurevinin birer düşkünler evi olduğu algısının yanlışlığına da dikkat çekti. Mutlu oldukları için bir arada bulunduklarını ifade eden Önal, “Burada birçok aktivite yapılıyor. Örneğin yaşlılar haftasında sahnelemek üzere tiyatro çalışması yapıyoruz. Söylediğim yanlış algıyı kırmak üzere bir oyun sahneleyeceğiz. Tüm arkadaşları yaşlarımızın güzelliklerini hatırlamaya davet ediyorum. Bizler yaşlarımızdan memnunuz” dedi.