Antalya Devlet Opera ve Balesi, rejisini Yiğit Günsoy’un üstlendiği, bir libretto dahilinde ve iki piyano eşliğinde Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sahneleneceği “Paris’te Bir Gece” eserini 16 Aralık’ta yeniden sahneleyecek.

İlk iki temsili kapalı gişe oynayan eserin dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl Şenlikli, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koregrafisi Murat Ersoyluoğlu imzasını taşıyor.

İki perdelik eserde soprano Aslı Ayan, soprano Ceren Aytekin, soprano Sema Çavuşoğlu Suna, soprano Sevinç Bilgin, mezzo soprano Serap Çiftçi, tenor Barış Yanç, tenor Koray Damcıoğlu, bariton Toygarhan Atuner, bas Umut Tarık Akça, “Metella” rolünde Esra Arslantürk sahne alırken solist sanatçılara piyanoda Metin Kiper ve Ahmet Sait Karabulut eşlik ediyor.

19. yüzyılın sonlarında Paris’in en popüler mekanlarından biri olan Metella’nın Cafe’sinde “Chez Metella”da geçen eserde, toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri, Fransız opera ve operetlerinden seçilmiş, birçoğu Türkiye’de ilk defa seslendirilen arya ve düetlerin yer aldığı şarkılarla ve danslarla anlatılıyor.