Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde ev ve süs hayvanı satan işyerleri (petshop) sahiplerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nce 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde AKM’de düzenlenen eğitime 56 petshop sahibi katıldı. Eğitimde, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Zekim Cihangir, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İpek Korlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Erol Karacan, Orman Mühendisi Fatma Usta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Didem Cumurcu katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitimde, “5199 Sayılı Kanun ve Kanuna dair Uygulama Yönetmeliği”, “CITES Sözleşmesi”, “Av ve Yaban Hayvanı Satışı Ruhsatlandırması”, “Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği”, “Kedi- Köpek Bakım ve Besleme”, “Akvaryum Düzenlemesi, Akvaryum Canlılarının Bakımı ve Beslemesi” konuları anlatıldı.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.