Hatay Tabipler Odası ile Hatay KAGİD işbirliğiyle düzenlenen ‘Organ Bağışı Kampanyası’na katılan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, organ bağışlayanların gerçek kahraman olduklarını söyledi.

Hatay’da düzenlenen kampanyada konuşan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi’ndeki organ nakli merkezinin pankreas, böbrek ve karaciğer nakli toplamında Türkiye’de en çok nakil yapan merkezi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Demirbaş, gerçekleştirdiği organ nakli ameliyatlarının öncesi ve sonrasında yaşanılanların anlatıldığı bir sunumu katılımcılarla paylaştı.

Prof. Dr. Demirbaş, Türkiye’de 70 bin hastanın nakil için böbrek beklediğini ve bu hastaların organ naklinden haberdar edebilmesinde Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra hekimler, hastalar, din görevlileri, hasta yakınları ve medyaya da sorumluluk düştüğünü anlattı. 27 yıllık hekimlik yaşamında yaklaşık 6 bin organ nakli yaptığını belirten Prof. Dr. Demirbaş’ın konuşmasının ardından, Tuluhan Tekelioğlu ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü’nün ortaklaşa çektiği, organlarını bağışlayan ve hayattayken başkalarına yeni hayat hediye eden insanların hikayesini konu alan “Yeni Hayat” belgeseli de izleyiciyle buluştu. Tuluhan Tekelioğlu’nun destek vermesiyle oluşturulan filmi izleyen yaklaşık 600 kişi, duygu yüklü anlar yaşadı.