Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Başkan Yardımcıları ile birlikte sendika binasında bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan “Aile Hekimlerine Nöbet Hizmetleri” genelgesiyle aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının hafta sonları da görev yapmasının istenmesine karşı çıkarak, kararı reddettiklerini söyledi. Kuluöztürk, “Aile hekimlerimizin hafta sonu da görev yapmasının istenmesi, aile hekimliği faaliyetlerinin ve hedeflerinin ruhuna uygun olmayan zorlama bir tasarruftur” dedi.

Sağlık-Sen olarak yapılan açıklamada, “Geçmişte de kamuoyuna açıkladığımızı üzere, acil nöbeti tutturulması konusunda koyduğumuz tavır gibi, hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarının hafta sonu da çalıştırılması uygulamasını da doğru bulmuyoruz. Aile hekimlerinin acil nöbeti tutma gibi bir görevi olmadığı gibi hafta sonu çalışmak gibi bir görevi de bulunmamaktadır. Aile hekimliği faaliyetlerinin etkinlik ve niteliğini artırma konusunda atılacak her adımı destekliyoruz ancak sorumluluk alanı içinde olsa dahi fazla çalıştırmak gibi hizmet sunmaya zorlayan uygulamanın karşısında olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Sağlık Bakanlığı’nı sağduyulu bir yaklaşım ortaya koymaya ve aile hekimliği sisteminin şu anda başarıyla sürdürülen aile sağlığı merkezlerinin asli görevleri arasında olan koruyucu hekimlik hizmetlerine zarar verecek yaklaşımlardan vazgeçilmesini istiyoruz” denildi.

Yayınlanan genelgeyle hekimler ve aile sağlığı çalışanlarını mağdur edildiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

”Bu konuda ısrar edilerek sağlık çalışanlarımız küstürülmemelidir. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik uygulanan mesai dışı (nöbet) uygulamalarını kabul etmediğimizi buradan bir kez daha beyan ediyor, bu hususta yapılacak her türlü eylemde yanlarında olacağımızı ve sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”